Over de Stichting

Stichting Paleisconcerten biedt een podium aan musici die hoogstaande klassieke kamermuziek ten gehore brengen in een sfeervolle omgeving tegen een betaalbare prijs.

Stelt u zich voor dat u geniet van een concert van hoogstaande klassieke muziek. Geen geroezemoes om u heen. De muziek brengt u volledig in vervoering. Na de laatst gespeelde tonen ontwaakt u langzaam uit de muziek om te beseffen dat u met gelijkgestemden hebt geluisterd naar een geweldige uitvoering van een muziekstuk.

Om u zo’n avond te laten ervaren moet veel kloppen. Zo vinden wij dat de ambiance moet passen bij het soort concert. Dat de sfeer ontspannen is. Dat het geluid perfect is. Dat de musici goed zichtbaar zijn. Bovendien zien wij graag dat u voorzien wordt van een drankje en zo komen er nog meer taken bij kijken. Wij doen er alles aan om  zowel u als de musici een mooie avond te bezorgen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers. Allen met een andere achtergrond als het gaat om klassieke muziek. De een is er mee opgegroeid, de ander is er op latere leeftijd mee in aanraking gekomen. Om elke keer naar Amsterdam af te reizen voor een concert in de juiste ambiance werd wat prijzig. De concerten georganiseerd door Stichting Paleisconcerten bleken een goed alternatief.

Ieder van ons heeft zijn eigen redenen om van eerst bezoeker nu bestuurslid te zijn van de stichting. Maar een passie hebben we allemaal gemeen:

Onze liefde voor klassieke kamermuziek te delen met zoveel mogelijk mensen. En musici een sfeervol podium te bieden.

Dit doen wij door het organiseren van  klassieke kamermuziekconcerten. Die zowel toegankelijk zijn voor iedereen als betaalbaar en in een mooie ambiance die past bij het soort concert.

Wilt u op de hoogte blijven van Stichting Paleisconcerten?

Stuur dan een e-mail naar info@paleisconcerten met als onderwerp ‘nieuwsbrief’.